You are currently viewing Kinetoterapia pediatrică

Kinetoterapia pediatrică

  • Post author:
  • Post category:Articol

Kinetoterapia pediatrică asigură creșterea armonioasă și corectă din punct de vedere fizic, dar și psihomotric a copiilor.

Copiii trebuie să-și perceapă propriul corp și să invețe să mențină o postură corectă zi de zi, atingând astfel treptele necesare dezvoltării specifice vârstei.

Perioada de creștere a copilului începe din prima zi de viață și se termină în jurul vârstei de 18 ani, când avem deja un adolescent dezvoltat complet din punct de vedere fizic.

În această perioadă de creștere, postura pe care copilul o adoptă în activitățile zilnice joacă un rol esențial în formarea corectă a structurilor articulare și musculare.

Obiceiurile posturale formate în această etapă a vieții conturează adultul de mâine și sunt direct răspunzatoare de sănătatea structurilor osteo-articulare.

În țara noastră nu există încă o educație în acest sens, iar în ultima vreme tot mai mulți copii prezintă probleme de postură sau musculare cum sunt cifoza, lordoza, scolioza, oboseala și durerea musculară, etc.

Până la vârsta de 7 ani, copilul trebuie să își dezvolte o gamă largă de abilități fizice esențiale pentru creșterea armonioasă a organismului.

Gimnastica posturală asigură dezvoltarea corectă a schemei corporale prin tehnici speciale de posturare, exerciții de coordonare, echilibru, control și flexibilitate a corpului.

Copiii trebuie să învețe să respire corect, să își dezvolte obiceiuri posturale sănătoase și să conștientizeze importanța unei vieți active.

Iată și care sunt beneficiile unei posture corecte:

  • Păstrează aliniamentul corect al oaselor și articulațiilor
  • Sporește atentia și capacitatea de concentrare
  • Previn durerile de spate și ale membrelor
  • Previne oboseala deoarece mușchii sunt folosiți mai eficient, iar corpul folosește mai puțină energie
  • Îmbunătățește circulația și respirația
  • Contribuie la îmbunătățirea aspectului fizic și totodată la încrederea în sine
admin